Meny för minst åtta personer

ANTIPASTI
Förrätter / Starters
Affettati Misti 190kr
Ett urval av klassiska charkuterier och delikata ostar från olika delar av Italien.
Fråga gärna personalen efter kvällens urval.
A selection of classic antipasti dishes such as cold cuts and cheeses
from different regions in Italy. Please ask the waiter for tonight’s selection.
Carpaccio di Manzo 160kr
Lövtunna skivor oxfilé serverade med parmesanost som lagrats i 30 månader, ruccola, citron,
kaprisbär, balsamico, pinjenötter och olivolja.
Paper-thin slices of fillet of beef served with 30 months matured parmesan, arugula, lemon, capers, balsamico, pine nuts and olive oil.
Bruschetta Classico con Parmegiano 130kr
Bruschetta med en blandning av gula och röda tomater med vitlök, basilika och olivolja. Toppad med parmesan som lagrats i 30 månader.
Bruschetta with a mixture of yellow and red tomatoes with garlic, basil, and olive oil. Topped with 30 months matured parmesan.
PRIMI
Färsk pasta, risotto och gnocchi / Fresh pasta and risotto
Risotto Fungi Misti 160kr/215kr
Krämig risotto med smör, parmesan och en härlig mix av säsongens svamp.
(Fråga personalen om veckans urval)
Creamy risotto with butter, parmesan and a wonderful mix of seasonal mushrooms.
(Ask the staff about this week’s selection)
Spaghetti con gamberi all’antica Liguria 158kr/210kr
Spaghetti med scampi, chili, lök, tomater.
Serveras med vår egen liguriska pesto av citron, persilja, pinjenötter,
kapris, vitlök, rödvinsvinäger och olivolja.
Spaghetti with scampi, white wine, chili, onion, lemon, tomatos . Served with our own ligurian pesto of parsley, pine nuts,
capers, garlic, red wine vinegar, and olive oil.
Tagliatelle al ragú d´anatra 158kr/210kr
Tagliatelle med ragu på anklår, (långkok på ca 4,5 timmar med selleri, lök, morötter, tomatpuré och lagerblad.)
Taglitelle with duck ragu. (slow cooking four about 4,5 hours with celery, onions, carrots, tomato puree and bay leaf.
SECONDI
Varmrätter / Main courses
Filetto di Agnello rustico 250kr
Grillad lamminnerfilé med lagerblad, vitlök, guanciale (griskind). Serveras med fänkål, apelsin, rödlök, basilika och rödvinsås.
Grilled fillet of lamb with bay leaf, garlic, guanciale (pork cheek), served white fennel, orange, red onion, basil and red wine sauce.
Saltimbocca 240kr
Ut bankad kalvfilé med Parma och salvia i en vitvinssås som görs på smör, mjöl och vitt vin.
Kneaded veal fillet with Parma and sage in a white wine sauce made from butter, flour and white wine.
Spigola in crostata di patate 245kr
Färsk havsabborre med vitlök och rosmarin bakas i ugnen med ett täcke av knaprig potatis,
Fresh sea bass with garlic and rosemary is baked in the oven with a blanket of crispy potatoes,
val av Contorni/tillbehör till varmrätterna finns under Contorni
Dolce/dessert har ni under Dolce