Sällskapsmeny (för fler än 8 personer)

 

Affettati Misti 280kr

Ett urval av klassiska charkuterier och delikata ostar från olika delar av Italien.
Fråga gärna personalen efter kvällens urval.

A selection of classic antipasti dishes such as cold cuts and cheeses
from different regions in Italy. Please ask the waiter for tonight’s selection.

Carpaccio di Manzo 175kr

Lövtunna skivor oxfilé serverade med parmesanost som lagrats i 30 månader, ruccola, citron, kaprisbär, balsamico, pinjenötter och olivolja.

Paper-thin slices of fillet of beef served with 30 months matured parmesan, arugula, lemon, capers, balsamico, pine nuts and olive oil.

Bruschetta Classico con Parmegiano 149kr

Bruschetta med tomater med vitlök, basilika och olivolja. Toppad med parmesan som lagrats i 30 månader.

Bruschetta  tomatoes with garlic, basil, and olive oil. Topped with 30 months matured parmesan.

 

SECONDI/VARMRÄTTER

 

Tagliatelle al tartufo 275kr

Färsk tagliatelle med smör, parmesan och en ”salsa tartufata” toppas med Färsk tryffel. Så gott!

Fresh tagliatelle with butter, parmesan and a ”salsa tartufata” topped with fresh truffles. So good!

Passatelli ai frutti di mare 250kr

Recept taget från kökschef Mirco Guidis farmor från Marche.
Pastan görs på brödsmulor, parmesan, mjöl, ägg, citronskal och muskot. Serveras med blåmusslor, scampi, vongole, calamari, vitlök, peperoncino och olivolja närmare havet kommer man inte .

Recipe taken from kitchen manager Mirco Guidi’s grandmother from Marche.
The pasta is made on breadcrumbs, parmesan, flour, eggs, lemon peel and nutmeg. Served with blue mussels, scampi, vongole, calamari, garlic, peperoncino and olive oil closer to the sea, one will not be .

 

 

 

 Filetto di Agnello rustico 290kr

Grillad lamminnerfilé med lagerblad, vitlök, guanciale (griskind).
Serveras med fänkål, apelsin, rödlök, basilika och rödvinsås.

Grilled fillet of lamb with bay leaf, garlic, guanciale (pork cheek).
Served with fennel, orange, red onion, basil and red wine sauce.

Saltimbocca 280kr

Utbankad kalvfilé med parmaskinka och salvia i en vitvinssås gjord
på smör, mjöl och vitt vin.
Kneaded veal fillet with parma ham and sage in a white wine sauce made
on butter, flour and white wine.

 

 Spigola in crosta di patate 275kr

Färsk havsabborre med vitlök och rosmarin bakad i ugnen med ett täcke av knaprig potatis.

Fresh sea bass with garlic and rosemary is baked in the oven with a cover
of crispy potatoes,

 

 Tonno in crosta di pistachio con puré di finocchio 285kr

tonfiskfilé panerad med pistagenötter och sesamfrön.
Serveras lättstekt med lök och fänkolspuré

Fresh tuna breaded with pistachio nuts and sesame seeds.
Served lightly fried with onion and fennel purée.

CONTORNI/TILLBEHÖR 

Suppli 59kr

Panerade risottobollar med lite saffran, fyllda med mozzarella.

Breaded risotto balls with saffron stuffed with mozzarella.

 

Fagiolini 69kr

Haricots verts med rosmarin, vitlök, peperoncino en skvätt olivolja och citron

 

Verdure grigliate 59kr

Grillad paprika, aubergine och zucchini med vitlök, persilja och olivolja.

Grilled peppers, eggplant and zucchini with garlic, parsley and olive oil.

Patate arrosto 65kr

Ugnsbakad potatis med vitlök, rosmarin och olja.

Oven baked potatoes with garlic, rosemary and oil.

 

 

Insalata mista 59kr

Blandsallad med körsbärstomater, rädisor, och parmesan. Vänd med olivolja.

Mixed salad with cherry tomatoes, radish and parmesan. Tossed with olive oil.

DOLCE/DESSERT 

Tiramisù 98kr

Husets Tiramisù med savoiardekex, mascarpone, espresso, Kahlúa, calvados, apelsin och citron. Toppad med kakaopuder.

Tiramisù of the house with savoiarde biscuits, mascarpone, espresso, Kahlúa, calvados, orange and lemon. Topped with cocoa powder.

Pannacotta con salsa alle fragole 98kr

Krämig vitchoklad pannacotta serveras med hemmagjord jordgubbssås.

Creamy white chocolate panna cotta is served with homemade strawberry sauce.

 

 Semifreddo alla nocciola 98kr

Halvkall kallas desserten i Italien. Görs med hasselnötter, hasselnötskräm och toppas med jordgubbssås.

The dessert in Italy is called semi-cold. Made with hazelnuts, hazelnut cream and topped with strawberry sauce.

 Gelato 30kr/kula

Fråga personalen om veckans urval av glass och sorbet.

Please ask your waiter for this week’s selection of ice cream and sorbet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Boka online

I bokningen får du din plats bekräftad med en gång.

Boka nu

Boka på telefon

Du kan ringa för att boka bord.
Ibland kan vi ha lite svårt att hinna svara.

+46 (0)8 612 70 24