Pasta
![](https://restaurang-esperanza.se/wp-content/uploads/2016/12/uppe5.png)
Risotto calamari e gamberi e zafferano 279kr
Mustig saffransrisotto med bläckfisk, argetinska rödräkor och vitlök. ( gluten- och laktosfri).
Risotto with saffron, black squid, Argentine red prawns and garlic. (gluten and lactose free).
Paccheri alla Amatriciana 265 kr
Vår fantastiska tomatsås med guanciale, toppas med pecorino Romano den har fått sitt namn från den italienska byn Amatrice.
Our amazing tomato sauce with guanciale, topped with pecorino Romano, it takes its name from the Italian village of Amatrice.
Pappardelle al ragu di salsiccia e porcini 269 kr
Pappardelle serverad med ett långkok på salsiccia, med vår fantastiska torkade karl Johansvamp från Italien samt lök, Peperoncino, selleri, morötter och tomatpuré.
Pappardelle served with a slow cooker of salsiccia, with our fantastic dried porcini mushrooms from Italy as well as onions, Peperoncino, celery, carrots and tomato paste.
Tagliatelle al tartufo 279kr
Tagliatelle med smör, parmesan och en ”salsa tartufata”
toppad med färsk tryffel. Så gott!
Tagliatelle with butter, parmesan and a ”salsa tartufata”
topped with fresh truffles. So good!
.
Passatelli Frutti di mare 269kr
Recept taget från kökschef Mirco Guidis farmor från Marche.
Pastan görs på brödsmulor, parmesan, mjöl, ägg, citronskal och muskot. Serveras med datterinitomater, vongole, blåmusslor, calamare, argentiska rödräkor peperoncino och lök.
Recipe taken from head chef Mirco Guidi’s grandmother from Marche.
The pasta is made with breadcrumbs, parmesan, flour, eggs, lemon zest and nutmeg. Served with datterini tomatoes, vongole, mussels, calamare, Argentinian red prawns, peperoncino and onions.
Spaghetti pomodoro e stracciatella 265kr
Spaghetti serverad med mustig tomatsås på datterinitomater, lök,
apelsinsaft och peperoncino. Toppad med stracciatella.
Spaghetti served with a rich tomato sauce of datterini tomatoes, onion,
orange juice and pepperoncino. Topped with stracciatella.