Primi

1010Primo betyder ordagrant först, men på restaurangspråk är det rätten före varmrätten och består av pasta, ris eller gnocchi, serveras i halvportion. Önskar du få det i hel så är det inga problem.
Risotto alla milanese con ossobuco 160kr/220kr
Krämig saffransrisotto med ossobucokött toppad med gremolada (persilja, vitlök, citronzest och oliv olja.)
Creamy saffron risotto with ossobuco meat topped with gremolada (parsley, garlic, lemon zest and olive oil.)
Passatelli Salsiccia 160kr/220kr
Recept taget från kökschef Mirco Guidis farmor från Marche.
Pastan görs på brödsmulor, parmesan, mjöl, ägg, citronskal och muskot. Serveras med sparris, vitlök, salsiccia, peperoncino och små tomater.
Recipe taken from head chef Mirco Guidi´s grandmother from Marche.
The pasta is made of breadcrumbs, parmesan, flour, egg, lemon peel and nutmeg. Served with asparagus, garlic, salsiccia, peperoncino and small tomatoes.
Tagliatelle al ragú d´ anatra 158kr/220kr
Tagliatelle med ankragu ( långkok på ca 4 timmar med selleri, lök, morötter, tomatpuré och lagerblad. )
Tagliatelle with duck ragu (slow cooking for about 4 hours with celery, onions, carrots, tomatpuree and bay leaf.)
Spaghetti alla carbonara 158kr/220kr
Den autentiska carbonaran med ägg, peccorino och guanciale (griskind).
Det kan inte bli bättre än så.
The authentic carbonara with eggs, peccorino and guanciale (pork skin).
It can not get better than that.
Pomodoro e Buratta 158kr/200kr
Spagetti med cocktailtomater med en skvätt av apelsinjuice, basilika, lök och vitlök, topas med Burrata.
Spaghetti with cocktail tomatoes with a splash of orange juice, basil, onion and garlic, topped with Burrata.